Блиндирана входна врата Картал T-901

Блиндираните врати – защо са толкова предпочитани?

Домът ни е най-важното място – нашият пристан, в който спускаме котва след напрегнатия работен ден с идеята да се отделим от тревогите и да релаксираме. За да бъде обаче този пристан добре защитен, се нуждае от стабилна входна врата, например блиндирана. Този вид врати отдавна се асоциират с усещането за сигурност, защото притежават отлична здравина и могат да се използват много дълго време. Но това съвсем не е всичко, защото блиндираните врати се предлагат и в страхотни дизайни, различни в цветово и стилово отношение, така че да отговорят на всеки вкус.

Предимства на входните врати

Едно от най-големите предимства на входните блиндирани врати е това, че са супер устойчиви на неблагоприятни фактори като влага, силна слънчева светлина, бурен вятър и всички други промени, които времето е в състояние да ни сервира. Повечето модели вече се предлагат със невероятна UV защита, така че, да бъдете спокойни за силната слънчева светлина, защото поради специалното третиране тя не може да повреди облицовката, която най-често е изработена от ПДЧ или МДФ.

Изолационните свойства на блиндираните врати също са добре познати и това е още една голяма причина да изберем именно такъв модел за нашия дом, офис или друго помещение, което държим да бъде защитено от крадци. Но има и друго – съвременните модели блиндирани врати са изолирани чрез надеждни съвременни материали като полистирен или минерална вата. Именно затова те са добре подсигурени и могат да предложат отлична изолация на дома от влага и шум и да задържат възможно най-добре топлината.

А сега нека видим и няколко съвета от специалистите, които ще ни помогнат в избора на блиндирана врата.

Така например, визията не е без значение и е голяма грешка, ако не се съобразите с външния вид на Вашата врата. Понякога едно-единствено нелепо решение може да повлияе негативно и направо да съкруши иначе добре подредения декор. В това число включваме и избора на цвят. Обикновено точно в подбора на цвят хората се чувстват най-затруднени. И това изобщо не е чудно.

От една страна входната врата трябва да се съчетава с екстериора, а от друга – с интериора. Защото тя осъществява прехода от външното към вътрешното пространство и е добре, той да бъде плавен и хармоничен. Ако обаче двете зони са драстично различни, дори противоположни, тогава проблемът се задълбочава. Според дизайнерите, в този случай е за предпочитане е да се спрете на класически цветове – тъмно кафяво, черно или бяло, но имайте предвид, че бялата входа врата ще се поддържа чиста по-трудно и ще Ви е необходимо повече време.

Съчетанието на цвета на входната врата с цвета и стила на вътрешните врати е много популярно решение. Но то не е единствено. Можете да запазите сходството със стила, но да разнообразите с различни оттенъци на основния цвят и така ще получите много балансирана и хармонична среда. Плавно преливащите един в друг нюанси придават още по-атрактивен вид на пространството и го карат да изглежда невероятно красиво.

Друг трик е да заложите на контраста и така да създадете повече драматизъм, който привлича не по-малко визуален интерес. Все пак не бива да се прекалява и обикновено този ефект се постига само с помощта на два основни цвята и техните нюанси.

Comments for this post are closed.