Входна врата в дома

Даваме ви 5 причини да смените още днес старата си входна врата

Времето причинява всякакъв вид износване на входната ви врата. В крайна сметка, най-вероятно се използва много по-често от всяка друга врата в къщата ви. Най-голямото ви решение ще бъде най-приятното и то е да избирате от различни стилове и цветове с различни дизайни.

Лесно е да се приеме входна врата за даденост. Подходящо време е да я погледнете и да определите дали е дошло времето да я замените. Новата врата може да ви бъде от полза по много начини от актуализиран поглед към по-добра сигурност. Ето 5 причини, поради които да смените вашата входна врата:

1. Обновяване

Тя може да подобри външния вид. Не е изненадващо, че нещата се влошават с възрастта, особено тези от дърво, а входната Ви врата не е изключение. Тя редовно се нуждае от свеж слой боя или шлифоване, за да изглади грубите участъци, които се появяват с възрастта. Можете да промените вида на вратата и да промените цялостния облик на къщата. Избирайки една със стъклен панел или с по-жив цвят, можете да направите цялата си къща съвсем нова. Нова врата е рентабилен начин за обновяване на външния вид на вашия дом без основен ремонт. Ако мислите, че Вашата входна врата не е с много влияние върху това как изглежда къщата ви, помислете отново. Ако вратата е напукана, изметната, вдлъбната или избледняла, тя наистина може да повлияе как ще изглежда Вашата къща.

2. Сигурност

В едно неотдавнашно проучване на осъдени крадци, служещи в затвора, един от въпросите беше: „Каква беше идеалната ви цел за кражба с взлом?“
Често срещан отговор бяха евтините дървени врати. Защо? Тъй като те са лесни за ритане, и те също разкриха, че предпочитат да ритат в една врата, защото силен трясък е по-добър от звука на счупеното стъкло.

Смяната на вратата Ви също ще може да повиши вашата сигурност. Характеристики като здрави панти за сигурност, силна многоточкова заключваща система и висока сигурност за заключване, която е анти-бум, анти-пикап ще ви дадат силна линия на защита срещу крадци.
Ако сигурността е сериозна грижа за вашия дом, моля, помислете за замяна на всички външни врати, които биват основна мишена за престъпниците.

T 902 d

3. По-добра шумо и топлоизолация

Изолационните врати са може би най-добрият избор заради охлаждането, което запазват през лятото и топлината през зимата. Освен това, те предпазват от нежеланите шумове и не позволяват на съседите да слушат нашите звуци, каквито и да са те.

4. Енергийна ефективност

Една стара врата не само е непривлекателна, но и огромна загуба на енергия!
Смяната на вратата ви сега, преди да влезе отоплителният сезон, ще ви спести пари през цялата зима, да не споменаваме уюта на вас и вашите гости. По-старите врати – особено дървените – и техните рамки се износват през десетилетията. Ако почувствате студен въздух около вратата си, това е външният въздух, който идва, което също означава, че кондиционираният ви въздух излиза. Това е въпрос за сметка на комфорта и енергията, който лесно може да бъде коригиран с нова врата и рамкиране.

5. Тя може да подобри стойността на вашия дом

Външният вид е всичко, когато се определя стойността на вашия дом. Искате да изглежда най-добре, което може да означава няколко подобрения. Добавянето на боя може да направи вашата входна врата нова, но няма да продължи толкова дълго, колкото да я замени с нова. А модернизирането на входната врата може да помогне да се направи разлика в продажбата на къщата ви. Добавената енергийна ефективност също ще бъде допълнителен бонус.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *