Врати за баня със стъкло

Подходящата врата за баня?

Когато се стигне до избор на врата за баня въпросите, които възникнат са стотици. Някои от най-често задаваните са: Само PVC и алуминиева ли може да стане ? Как да я комбинирам с интериорните врати? Не може ли да сложа интериорна врата, която след време ще подменя ?

Всеки детайл е от значение

Плъзгаща врата за баня с матово стъкло

Всъщност няколко са факторите, които трябва да се вземат под внимание при избора на врата за баня, а именно големината на банята или по-точно къде ще е поставен душа и колко близо ще бъде той до вратата, дали вратата ще бъде обливана директно с вода, ще има ли възможност за поставяне на душ кабина или параван, който са спира водата, ще има с помещението и тоалетна чиния.

Вземете мерки и намерете решение

Отговорите на тези въпроси ще ви осигурят точната врата за вашите нужди. Съответно ако банята е малка и няма възможност за поставянето на душ кабина или стъклен параван, ще е нужно вратата да издържа обливането със вода без да има никакви щети за нея. Такива са алуминиевите и PVC вратите. Така нашумелите в последно време алуминиеви врати се изработват изцяло по размер на клиента, като от едната страна са с голямо огледало, с което оптично ще уголемим банята и вертикална алуминиева лайсна. От другата си страна се поставя HDF плоскост, със идентичен на интериорните врати цвят, за да могат да се съчетаят по най-лесния начин.

Но тук идва и въпросът можем ли да сложим изцяло интериорна врата на помещение баня?

Плъзгаща бяла врата за баня

Toва, което искате е най-важно

Отговорът е доста прост, ако квадратурата на банята е голяма и интериорната врата ще е далеч от душа или пък има поставена душ кабина, което е най-подходящия вариант, можем без никакви проблеми да поставим интериорна врата. Като се има предвид, че почти всички съвременни интериорни врати са влагоустойчиви, което предпазва вратата от деформации и измятане.

За да се увеличи максимално периода на експлоатация на вашата врата за баня е препоръчително да има добра вентилация, както и помещението да се проветрява след всяко ползване.

Comments for this post are closed.