2

Блиндираната врата – правилният избор за всеки дом

Замисляли ли сте се колко е необходима входната врата или по точно – блиндираната врата? Тя е бариера между нашето лично пространство и заобикалящият ни свят.

Ednokrila vhodna vrata T 904 tsvyat Sahara 1

Тя е щит срещу нежелани посетители. Затова именно от нейния избор зависи колко комфортно и сигурно ще живеем в нашия дом. Главната, но не единствена функция на блиндираната врата е защитата. А тя пък от своя страна зависи от материала, от който е изработена. Той трябва да е устойчив на сила, удар и физически натиск. Производителите в повечето случаи използват метал, стомана, МДФ плоскости, тъй като те са с изключителна здравина и дълъг срок на експлоатация. Дебелината на крилото също е от значение за надеждността на блиндираната врата. Естествено, колкото по-дебело е крилото, толкова по-висока степен на сигурност ни осигурява тя. Обикновено производителите изработват крила в размер от пет, седем или девет см, като това е достатъчно, за да осигури спокойствие на клиентите.

Характеристика на вратите

Важна е също степента на звукоизолация. Тя се определя от вида на материала, който производителят използва. Доста от входните врати, които се предлагат са с изолация тип пчелна пита, полистирен или минерална вата. Покритието, което се използва също е от значение. Ако блиндираната врата е изложена на атмосферни условия, тя задължително трябва да има УВ защита или покритието, което е върху материала да позволява излагане на външни влияния. Не всички врати са подходящи за директно излагане на атмосферни влияния, затова ако търсите такава врата се допитвайте до консултанти. За да сте уверени в своята врата, заключването й трябва да е надеждно. Ние препоръчваме наличието поне на две независими заключващи системи, тъй като при евентуален обир или взлом, това би забавило крадците.

Сигурност и защита

Допълнително се добавят скрити ключалки, резета, пасивни шипове, бронировки на патроните. Не на последно място остава дизайнът на вратата. Тук може да се съобразите с интериора на жилището или да изберете модел, който да контрастира и да изпъква на входа. Вече се предлагат модели входни врати, които са в същите цветове като интериорните и по този начин клиентът може да обзаведе своя дом в един стил и цветова гама. Що се отнася до моделите, тук разнообразието е толкова голямо, че понякога клиентът трудно може да избере. Важно е след избора на врата да се доверите на проверени хора, които да извършат монтажа. Колкото е важно вратата да бъде здрава, сигурна и красива на външен вид, толкова е важно и да бъде монтирана правилно и ние във Врати АБЦ разбираме отлично това! Качественият монтаж осигурява дълго и безпроблемно функциониране на вашата врата.

Comments for this post are closed.