Блиндирана входна врата модел T-100-Antik от Врати ABC Варна

6 съвета как да почистите блиндираната си входна врата

При почистване на вашия дом забравяте ли за вашата блиндирана врата? Нещото, което най-рядко се почиства в домакинството е входната врата. Пренебрегваме я, защото там не се вижда събралия се прах и мръсотия, за разлика от интериорните врати и мебелите. Въпреки това, блиндираната входна врата трябва да бъде почиствана, дори да не виждаме замърсяванията, които се натрупват, както при останалите повърхности.

Ето няколко съвета как лесно да почистите блиндираната врата:

1. Най-важната час е дръжката на вратата. Тя трябва да бъде почиствана най-често, защото допирът ни с нея е всекидневен. Използвайте антибактериални продукти или специални спрейове, дори и мокрите кърпички могат да ви бъдат полезни. След това подсушете с чиста кърпа.

2. Следва рамката на самата врата. В горният ѝ край се събира най-голямо количество прах. С леко влажна кърпа едно минаване ще бъде достатъчно, за да се обере насъбралата се мръсотия. Самата рамка се почиства по цялото протеже. Там има доста отпечатъци и пръсти, които се почистват с препарат или може да направите сапунена вода. Навлажнявате леко кърпата и след това подсушавате.

3. При наличие на дървена или лакирана врата най-добре е да се използват препарати, подходящи за такава повърхност. Също така е добре да имат полиращо действие. При почистване следвайте посоката на самия лак.

4. Боядисаните врати могат да бъдат почистени с навлажнена кърпа и почистваш спрей. Блиндираната врата се забърсва отгоре надолу, като се почистват всички вдлъбнатини много добре.

5. След като почистите вашата входна врата, препоръчително е да минете и със суха кърпа, за да сте сигурни, че няма да останат петна или пръсти.

6. Хубаво е един път месечно да намаслявате всяка панта. Така вратата ще издържи по-дълго време и вие няма да чувате неприятния звук от скърцане.

Следвайки нашите съвети, вашата външна врата винаги ще бъде блестяща, ще изглежда добре, ще бъде чиста и ще има вида на току що излязла от магазина за врати. Вашият дом ще е по-свеж, чист и доста по-уютен. Надяваме се да сме ви били полезни. И не забравяйте да почиствате вашата входна врата.

6 съвета как да почистите блиндираната си входна врата
Оценете тази страница

Дали да боядисаме своите интериорни врати?

След като приключим с цялостния ремонт на жилището не сме получили резултата, който сме очаквали трябва да помислим какво да променим още за да получим забележителен интериор. Боядисването на интериорните врати може би е нещото, което ще ни помогне с тази задача.

Един нов цвят на интериорната врата може да преобрази изцяло интериора.

С боята можете да постигнете доста различни ефекти. Може да се подчертае вътрешната врата, може да се добави контраст или пък да се придаде дълбок драматичен ефект. На друг етап можете да продължите и с другите елементи в жилището, за да има завършек в дизайна.
Все по-често интериорните дизайнери избират използването на цветни смели решения в интериора. Така се набляга на индивидуалността на дадено помещение. Може да откроите вратите си в цвят, който напълно пасва на вашата идентичност и който ви кара да се чувствате комфортно в собственото си жилище. Добавянето на акцент чрез боядисването на вратите е лесен начин за да внесете нестандартност на жилището.
Най-често използваните цветове за боядисване на интериорните врати са естествените нюанси. Жълтото, зеленото и някои пастелни нюанси ще придадат на жилището закачлив вид. Освен това тези тонове придават на дома спокойствие, настройват ума за почивка и релаксация, а това от своя страна ни осигурява нужния комфорт.
Черното и тъмносиньото са доста екстравагантен избор за интериорна врата. Макар че цветовете са класически, те са доста смел избор все още за повечето хора.
Дали да боядисаме своите интериорни врати?
Оценете тази страница

Интересни факти за интериорните врати

Всеки дом се нуждае от сигурност и уют. Несъмнено всеки залага и разчита на входната врата, тя да му осигури нужната защита, изолация и неприкосновеност.
Входните врати ограничават ,,нашия свят’’, лично пространство, и ни предпазват от нежелани гост.

Изборът на входна врата е изключително труден, защото купувачът е необходимо да се съобрази с няколко основни критерии при подбора си.

На първо място, трябва да се прецени материалът, от който е изработена вратата. В миналото, по-голяма част от вратите са били произвеждани от дърво, което е доста уязвимо на външни условия. За щастие, днес входните врати се предлагат в широки разновидности от материали. Когато се избира входна врата, трябва да се доверим на устойчив материал-подходящи са метала, стоманата, МДФ панелите. Препоръчително е материалът да осигурява максимален пропуск на топлина. Задължително условие също е входната врата да осигурява добра изолация. Поради тази причина във вътрешността на вратите се поставят различни изолационни ма

териали, които да ограничават шума и да задържат топлината в нашите домове. Такива материали са каменно-минералната вата, пчелната пита, полистирена, полиуретанова пяна.

От важно значение са и заключващите системи. Винаги при възможност е желателно те да са две на брой, независими една от друга. Tова дава възможност за по-добра защита и би забавило крадците при евентуален взлом. Вече към заключващите системи се добавят допълнителни ‘’екстри’’ за сигурност-скрити резета, вериги, пасивни шипове. При възможност е желателно да избираме и купуваме максимално сложни системи при заключване.
Разбира се, не на последно място остава и дизайна на входната врата. Стремежът да задоволи и най-претенциозните клиенти, налага появата на пазара на все по-красиви, атрактивни и нестандартни модели. Производителите в днешно време се стараят да съчетаят във визията на съвременната врата, отличителни характеристики на съответния стил, голямо разнообразие от цветове, възхитителен дизайн, в който всеки клиент може да открие своя стил.
В заключение, може да добавим, че главната цел на всяка входна врата е да ни защити, да ни осигури надеждност и безопасност и да бъде огледалото на нашия дом.
Интересни факти за интериорните врати
Оценете тази страница