img4

Интериорни врати – подходящи за всеки тип строителство

Днес ще разгледаме една доста обширна тема за тип и видове строителство и подходящите интериорни врати за тях. Както всеки един от нас знае видовете строителство за жилищни кооперации са тухлено строителство-старо или ново, панелно строителство, ЕПК. Сега ще дадем малко по-подробна информация за тези видове строителство за да стане още по-ясно какви са предимствата и недостатъците на всяко едно от тях.

Панелно строителство

Тези сгради се характеризират със стени от бетонни блокове, свързани помежду си със “свръзки”. Шумо и топлоизолацията на този вид строителство най-често не е най-добрата възможна.

Тухлено строителство

Има такова строителство от 20-те години на миналия век, както и съвсем ново. Разликата между двата типа е не само в големината на тухлите, а и в самата здравина. Старото тухлено строителство е изградено от добре познатите на всички тухли четворки, които са масивни и големи, а новото строителство е с видимо по-малки размери на тухлите.

ЕПК

Най-често свързваме този тип строителство с високи (15 етажни и повече) сгради. Това е възможно, защото технологията на изпълнение предполага по-висока устойчивост на земетресения и други натоварвания. Често преградните стени (тези, които отделят апартаментите и стаите в тях) са от тухли, но понякога се използват панели и други строителни блокове.

Подходящи врати

Дотук изложихме подробна информация на типовете строителство и сега е време да преразкажем с две три думи какви са минусите на посочените видове по-горе и какви са подходящите врати за тях. В днешно време цените на вратите се определят от дебелината на зидовете – колкото е по-голям един зид толкова по-висока е цената на вратата. И ето тук идва минус номер едно на старото тухлено строителство. В повечето случай то е с дебели стени и цените на вратите са около 280-300лв за брой. Хубавото в тези случаи е че ние предлагаме регулируеми каси с доста и различни размери и затова. Когато бъдат монтирани вратите, визията е изцяло завършена и всяка следа от монтажна дейност е невидима, тъй като касите са регулируеми и имат первази и от двете страни и няма следи от монтажна пяна.

Разбира се, предлагаме и по-бюджетен вариант. Права щокова каса 10 см, която обхваща само тази част от стената и остава довършителна дейност от страна на майстори. Чисто ценово може би след довършване крайната стойност ще е една и съща както ако бяхме избрали регулируема каса, така и след довършителните строителни дейности. В резултат на което най-правилният избор за старо тухлено строителство е серия интериорни врати с регулируема права или обла каса в зависимост от желанията ви.

Що се отнася до новото тухлено строителство, то се характеризира с по-малка дебелина на зидовете, цената разбира се е по-малка, но като изискване и характеристика се поставят абсолютно същите каси като при старото строителство-обла или права регулируема каса.

ЕПК строителство

ЕПК строителство или добре познатият пълзящ кофраж е известен с това, че стените, зидовете и строителните отвори са криви. Това не трябва да ви плаши, просто означава, че има денивелация с около 1-1,5 см в широчината на зидовете. При вземането на размери, Граде 3 вратикоето се прави в три точки горе, в средата и долу се образува тази денивелация, която може да създаде усложнения по време на монтаж, а именно да се получат луфтове и первазите, и касата на вратата да не могат да ги покрият.

Това означава, че ако вие сте решили да смените старите интериорни врати с нови, но не сте започнали грандиозен основен ремонт или просто нямате нужда от това и не можете да изравните стените до препоръка, дадена от размерчик, ние имаме решение и за вас. В повечето случаи дебелините на зидовете на ЕПК строителството са по-големи и по-широки, но както вече уточнихме по-горе имаме и денивелация се монтира права щокова каса от 10 см.  Останалата част се доизмазва, боядисва и завършва, което автоматично означава, че в домът ви ще тече ремонтна дейност или се монтира по-малка каса с размер от 10-14 см (регулируема). Допълнително към касата се поставя уширителна планка и первази. По този начин уширението успява да обере луфтовете, където има денивелация и по този начин вратите стават еднакви прави и с прекрасна завършена визия. Чисто ценово почти няма разлика между регулируема стандартна каса и каса с допълнително поставено уширение.

Панелно строителство

Панелно строителство. Ето тук идва същинската част по разясняването на панелните жилища. Те са всеизвестни с това, че в стандартният си вид, в който са построени са с лята метална каса (т.е касата е отлята вътре в самият бетон). Повечето хора свързват смяната на интериорните си врати с невероятно къртене с цел демонтаж на старата лята метална каса. Съответно и доста голяма довършителна дейност в следствие на този демонтаж, както от страна на строители, така и от страна на собственици, защото и един демонтаж на лята метална каса на повече от една врата води и до сериозно почистване след това. Има изключително много прах, която отнема доста време преди да се изчисти напълно.

Каса Панел

Ето затова ние предлагаме нашето решение номер едно, а именно така наречената каса панел. Това е каса изградена от един плаващ и един стационарен перваз, която облича лятата метална каса без да е необходимо тя да се демонтира и най-хубавото, стеснява само с 2 см.  строителният отвор. В интерес на истината благодарение на тази каса Панел това, че притежавате панелно жилище се превръща във ваш плюс, освен заради по-ниската цена на самите апартаменти и затова че например на строителен отвор от зид до зид с размери в широчина от 810-820мм, ние поставяме врата с крило (движещата част на вратата) с размер 80 см, а това от своя страна означава,че светлият отвор(преминаващата част на вратата е 78см). Това е повече от удобно за всеки един потребител.

На база на описаните плюсове до момента както на каса Панел, така и на самото панелно жилище ще направим едно сравнение между регулируема стандартна каса и каса Панел. На посоченият строителен отвор от 810-820мм се поставя стандартна каса с размер на крило 70 см и остава проходима част 68см. Повечето от вас ще се запитат тогава, защо след като можем да облечем метална каса с каса Панел и строителният отвор ще се намали само с 2 см, защо не можем да поставим същата и върху старата дървена каса-е може, но тогава отворите ще се стеснят доста повече тъй като каса Панел е създадена специално за жилища с лята метална каса. В никакъв случай не можем да направим заключение, че стандартните каси са лоши или по-неподходящи. Както се казва за всеки влак си има пътници. Ние предлагаме изключително голямо разнообразие, както от модели, цветове и видове врати имаме решение за всяка една нужда на нашите клиенти. Имаме решение за всяка една нужда на потребителите, така че крайният резултат да бъде удовлетворяващ, както за самите вас, така и за нас.

Comments for this post are closed.