img4

Интериорни врати подходящи за всеки тип строителство

Днес ще разгледаме една доста обширна тема за тип и видове строителство и подходящите интериорни врати за тях. Както всеки един от нас знае видовете строителство за жилищни кооперации са тухлено строителство-старо или ново, панелно строителство, ЕПК. Сега ще дадем малко по-подробна информация за тези видове строителство за да стане още по-ясно какви са предимствата и недостатъците на всяко едно от тях.

Панелно строителство. Тези сгради се характеризират със стени от бетонни блокове, свързани помежду си със „свръзки”. Шумо и топлоизолацията на този вид строителство най-често не е най-добрата възможна.

Тухлено строителство. Има такова строителство от 20-те години на миналия век, както и съвсем ново. Разликата между двата типа е не само в големината на тухлите, а и в самата здравина. Старото тухлено строителство е изградено от добре познатите на всички тухли четворки, които са масивни и големи, а новото строителство е с видимо по-малки размери на тухлите.
ЕПК. Най-често свързваме този тип строителство с високи (15 етажни и повече) сгради. Това е възможно, защото технологията на изпълнение предполага по-висока устойчивост на земетресения и други натоварвания. Често преградните стени (тези, които отделят апартаментите и стаите в тях) са от тухли, но понякога се използват панели и други строителни блокове.

Дотук изложихме подробна информация на типовете строителство и сега е време да преразкажем с две три думи какви са минусите на посочените видове по-горе и какви са подходящите врати за тях. В днешно време цените на вратите се определят от дебелината на зидовете – колкото е по-голям един зид толкова по-висока е цената на вратата и ето тук идва минус номер едно на старото тухлено строителство. В повечето случай то е с дебели стени и цените на вратите са около 280-300лв за брой.Хубавото в тези случаи е че ние предлагаме регулируеми каси с доста и различни размери и затова,когато бъдат монтирани вратите визията е изцяло завършена и всяка следа от монтажна дейност е невидима,тъй като касите са регулируеми и имат первази и от двете страни и няма следи от монтажна пяна.Разбира се предлагаме и по-бюджетен вариант права щокова каса 10 см, която обхваща само тази част от стената и остава довършителна дейност от страна на майстори.Чисто ценово може би след довършване крайната стойност ще е една и съща както ако бяхме избрали регулируема каса, така и след довършителните строителни дейности.В резултат на което най-правилният избор за старо тухлено строителство е серия интериорни врати с регулируема права или обла каса в зависимост от желанията ви.

Що се отнася до новото тухлено строителство, то се характеризира с по-малка дебелина на зидовете,цената разбира се е по-малка,но като изискване и характеристика се поставят абсолютно същите каси като при старото строителство-обла или права регулируема каса.

ЕПК строителство или добре познатият пълзящ кофраж е известен с това,че стените,зидовете и строителните отвори са криви.Това не трябва да ви плаши, просто означава,че има денивелация с около 1-1,5 см в широчината на зидовете. При вземането на размери, което се прави в три точки горе, в средата и долу се образува тази денивелация, която може да създаде усложнения по време на монтаж,а именно да се получат луфтове и первазите и касата на вратата да не могат да ги покрият.

Граде 3 врати

Това означава, че ако вие сте решили да смените старите интериорни врати с нови, но не сте започнали грандиозен основен ремонт или просто нямате нужда от това и не можете да изравните стените до препоръка дадена от размерчик,ние имаме решение и за вас. В повечето случай дебелините на зидовете на ЕПК строителството са по-големи и по-широки, но както вече уточнихме по-горе имаме и денивелация се монтира права щокова каса от 10 см. и останалата част се доизмазва, боядисва и завършва,което автоматично означава, че в домът ви ще тече ремонтна дейност или се монтира по-малка каса с размер от 10-14 см (регулируема), допълнително към касата се поставя уширителна планка и первази и по този начин уширението успява да обере луфтовете където има денивелация и по този начин вратите стават еднакви прави и с прекрасна завършена визия.Чисто ценово почти няма разлика между регулируема стандартна каса и каса с допълнително поставено уширение.

Панелно строителство. Ето тук идва същинската част по разясняването на панелните жилища. Те са всеизвестни с това, че в стандартният си вид в който са построени са с лята метална каса (т.е касата е отлята вътре в самият бетон) и повечето хора свързват смяната на интериорните си врати с невероятно къртене с цел демонтаж на старата лята метална каса и съответно доста голяма довършителна дейност в следствие на този демонтаж, както от страна на строители, така и от страна на собственици, защото и един демонтаж на лята метална каса на повече от една врата води и до сериозно почистване след това. Има изключително много прах, която отнема доста време преди да се изчисти напълно. Ето затова ние предлагаме нашето решение номер едно, а именно така наречената каса панел.

Това е каса изградена от един плаващ и един стационарен перваз, която облича лятата метална каса без да е необходимо тя да се демонтира и най-хубавото, стеснява само с 2 см.  строителният отвор.В интерес на истината благодарение на тази каса Панел това,че притежавате панелно жилище се превръща във ваш плюс,освен заради по-ниската цена на самите апартаменти и затова че например на строителен отвор от зид до зид с размери в широчина от 810-820мм,ние поставяме врата с крило (движещата част на вратата) с размер 80 см,а това от своя страна означава,че светлият отвор(преминаващата част на вратата е 78см).Това е повече от удобно за всеки един потребител.

На база на описаните плюсове до момента както на каса Панел така и на самото панелно жилище ще направим едно сравнение между регулируема стандартна каса и каса Панел. На посоченият строителен отвор от 810-820мм се поставя стандартна каса с размер на крило 70 см и остава проходима част 68см.Повечето от вас ще се запитат тогава, защо след като можем да облечем метална каса с каса Панел и строителният отвор ще се намали само с 2 см,защо не можем да поставим същата и върху старата дървена каса-е може, но тогава отворите ще се стеснят доста повече тъй като каса Панел е създадена специално за жилища с лята метална каса. В никакъв случай не можем да направим заключение, че стандартните каси са лоши или по-неподходящи.Както се казва за всеки влак си има пътници. Ние предлагаме изключително голямо разнообразие, както от модели, цветове и видове врати имаме решение за всяка една нужда на нашите клиенти.Имаме решение за всяка една нужда на потребителите, така че крайният резултат да бъде удовлетворяващ,както за самите вас, така и за нас.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *