blindirana vrata

Избор на блиндирана врата – с какво да се съобразим

Знае се, че цветът на блиндираната врата е лицето на нашия дом и чрез нея всички останали хора ще могат да разберат много за нас. Първото нещо, необходимо да направим, е да изберем нашия цвят. Дали искаме входната врата да бъде в светлата гама или пък в тъмната? Това решение не е толкова лесно колкото изглежда нали? Трябва да бъде съобразено със стила на жилището, с цвета на подовата настилка и стените, за да създаде уютна атмосфера и завършеност.

Заключваща система

Освен цветовете е важно и колко сигурна е заключващата система на външната врата. За да можем да бъдем спокойни, заключващата система трябва да бъде ефективна срещу недоброжелатели решили да посегнат на нашето имущество. Заключващите системи от механичен тип са изградени от активни шипове, които могат да бъдат с двустранно, тристранно и четиристранно заключване. Те укрепват цялостно блиндираната врата. Когато избирате заключваща система от този тип, е важно да се провери до колко шиповете са издадени навън, т.е. каква част от тях ще влизат в касата. Оптималният вариант е да бъде не по-малко от 1 см. Заключване от този тип се монтира в самата врата още при изработване. За допълнително спокойствие може да бъде добавена алармена система към блиндираните врати, която може да бъде управлявана с дистанционно.

vhodna vrata sas stalbi

Изолация на вратата

Друго нещо, което да вземем под внимание при избора на входна врата е нейната изолация. Точно тя ще ни предпазва от шума на съседите и от студа, който вратата с недобра изолация би могла да пропусне. Минералната вата е изолация, която би могла да ни спести много средства за отопление в дългосрочен план. Този материал осигурява едновременно топло- и звукоизолация. Полистиренът е най-разпространеният трудногорим материал, който се използва за топло- и влагоизолация при външните врати.

Преди да вземете крайно решение коя е вашата блиндирана врата е необходимо да прецените критериите, според които ще направите своят избор. Входната врата е инвестиция в дългосрочен план, затова не бива да правите компромис с нейното качество.

Comments for this post are closed.