Интериорен дизайн - Врати

Как да поддържаме интериорните врати

Има няколко неща, които можете да направите, за да поддържате интериорните си врати във вашия дом или офис в добро състояние и да удължите техния живот. Някои от тези неща трябва да се правят веднъж или два пъти седмично, докато други могат да се правят веднъж на всеки няколко месеца или години. Идеята е да запазите интериорните врати, където работите или живеете в добър външен вид. Ето някои неща, които можете да научите и направите за да поддържате интериорните врати в дома или малкия офис:

Препарати, с които да почиствате интериорните врати

Веднъж седмично използвайте истински лак за дърво, за да почистите и двете страни на всяка интериорна врата с парцал. Използването на естествено масло вместо спрей за полиране ще удължи живота на дървото. А използването на кърпа ще помогне на тези масла да попаднат по-дълбоко под покритието, ако е естествен фурнир.

Веднъж на всеки 30 дни, използвайте специален препарат за дърво за почистване на дървени врати, преди да ги почистите с масло. Естествените масла в лака за дърво могат да оставят петна по покритието, затова е добре да се използват и почистващи препарати.

Интериорна врата Gama 208 Z

Почистване на пантите

Веднъж годишно отстранявайте вратата от пантите и почиствайте недостъпните места, които не може да достигнете по време на седмичните почиствания. Това също е чудесно време да премахнете и почистите модула на дръжката, ако изобщо се разглобява. Избършете тези части, намажете ги с WD-40 или подобен продукт и ги сглобете отново, след като вратата е готова да се върне обратно на пантите. Ако проверявате, почиствате и смазвате обкова навременно ще спестите закупуването на нов такъв.

Почистването и омасляването на пантите и щифтовете на пантата също ще гарантира по-дългия живот на вратата. Ако правите това веднъж на всеки 12 месеца намалявате шанса да започнат да скърцат или да се счупят.

Поддръжката на всичко в дома и офиса е важна, както на техниката така и на механичните и статични части като вратите и мебелите. Много хора подценяват почистването на вратите и поддръжката на обкова. Особено ако сте избрали естествен и необработен материал за вратите си от чисто дърво, поддръжката ще е доста по-сложна и задължителна. Ако обаче искате да си спестите време потърсете врати с добре обработено покритие, което не изисква честото почистване и лакиране.

Comments for this post are closed.