Интериорна врата - бяла

Материал за интериорни врати

Полезни връзки


Изборът на материал за врата обикновено се свежда до два фактора: вкус и бюджет. Предлагаме да влезете в местен магазин за врати, за да усетите разликата между отварянето на масивна дървесина, масивна сърцевина и интериорни врати от кухи сърцевини, преди да подадете поръчката си.

Врати от масивно дърво

Те естествено имат най-много тежест и тежест за тяхното усещане. Те са изключително здрави, предлагат устойчивост на напукване или раздробяване и имат приятна естетическа привлекателност. Макар че като цяло е най-скъпият вариант, много купувачи считат масивната дървесина за добра стойност поради дълготрайния си състав. Тези врати също предлагат страхотна изолация и осигуряват естествена звукова бариера.

Тези интериорни врати са изработени от шперплат или формован композитен екстериор, с вътрешност от запълнено дърво. Масивните врати като цяло изглеждат и се чувстват подобни на вратата от масивна дървесина, поддържайки същото качество или „скъпо“ усещане. Отново предлагат добра изолация и предлагат качествена звукова бариера между помещенията. Тези врати, като масивна дървесина, са тежки и могат да се свият с топлина и влага, което може да причини проблеми, ако екстремните метеорологични условия са фактор за дома Ви.

Кухи врати

Като цяло най-евтините от трите материала врати с кухи ядра са изградени от рамка от дърво, шперплат или твърда дървесина и са пълни с твърд картон, за да поддържат формата си. По-тежките и по-скъпи са вратите от масивно дърво или масивна сърцевина. Кухата сърцевина не е толкова трайна или устойчива на пожар. Звуковата бариера също е по-слаба поради състава на вратата. Ако промените в топлината и влажността в дома Ви са от притеснение, вратите с кухи сърцевини предлагат чудесен вариант, тъй като те не се изкривяват от тези условия.

Довършване на Вашите интериорни врати

Изборът на боя или покритие на петна за Вашата интериорна врата ще даде последен щрих.

Оцветяване

Петното от дърво е популярен начин за довършване на нови интериорни врати. Най-популярни са за вратите от масивно дърво, тъй като подчертават дървесното зърно. В зависимост от типа на избрания от Вас материал за врати, ще искате да помолите производителя / продавача на врати да предложи препоръки относно подходящи петна за този материал. Не забравяйте да вземете под внимание цветовете на Вашите облицовки, ако те също са оцветени.

Боядисване

Простото покритие на боята е чудесен начин да добавите цвят или чар към съществуващите или новите интериорни врати. Собствениците на жилища най-често боядисват интериорните си врати, когато се надяват на съвременно усещане или за по-добро съответствие на съществуващите цветове на тапицерията или стените. Много врати с голяма сърцевина често се грундират с бяло основно покритие, което изисква от собственика да боядисва този тип интериорна врата.

Консултирайте се с Вашия производител на врати, за да видите какви опции за довършване предлагат за конкретната врата, която сте избрали.

Comments for this post are closed.