plyzgashta interiorna vrata

Направи живота си по-лесен с плъзгащи интериорни врати

Когато стане време да сменяме интериорните врати, изборът може да бъде много труден. Понякога е дори досадно, особено ако размерите на жилището не са стандартни. Строителят е направил всичко по „стандарт” преди 30 години. Започвате да обикаляте различни дистрибутори и производители, които да могат да съберат вратата на банята Ви например.

Решение на проблема

Има много по-лесно и модерно решение на проблемните отвори, както и малки помещения, които нямат място за отваряема врата, а именно – плъзгащата такава. Изглежда по-подредено, прибрано, но все пак достатъчно функционално, колкото обикновена врата. Разликата е, че вратата не заема много място, тя може да се плъзга по стена, но може и да бъде прибрана в стена. Представете си, отваряте вратата, тя влиза в стената и все едно нямате врата, защото не пречи на никого и не се блъска в наскоро измазаната ви стена или новия ви гардероб, който сте закупили с нанасянето в жилището си.

Плъзгаща интериорна врата към стая

Кога да изберете плъзгаща интериорна врата

Вариантът за плъзгане по стената е удачен, когато имате достатъчно свободна стена, но искате да използвате вратата по-скоро като преградна. Тоест ако кухнята и трапезарията ви са в едно помещение, можете да монтирате плъзгаща интериорна врата, просто за да преградите двете помещения.

Вариантът за скрита в стена врата е удачен, когато нямате достатъчно място или искате просто да изглежда много по-стилно. Интересното е, че плъзгаща врата може да се монтира и портална. Крилото може да бъде всякакво, от MDF, HDF, масив до стъклено. Самият плъзгащ механизъм, може да се монтира на самата стена, може да се монтира и на таван. Удачен вариант е да се направи куфар от гипсокартон и самият механизъм да се монтира на куфара. Ако сте се насочили към стъклено крило, не се тревожете, отново може да бъде монтирано като плъзгащо. Даже вече е възможно, ако в банята искате да имате мокро и сухо помещение, те да бъдат отделени от стъклено крило. Водата няма да достига до цялото помещение и в същото време ще издържи на влагата и няма да се тревожите дали след време няма да се раздуе крилото.

Comments for this post are closed.