Конструктивни елементи на Входни врати

Основни конструктивни елементи за входни врати

Полезни връзки


Надеждността на входните метални врати зависи от характеристиките на касата на вратата и крилото, пантите, заключващите системи и покритието.

Каса на входна врата:

Това е рамка от метален профил, която се поставя на входа. Именно на нея се поставят пантите за вратата, а на тях следователно се закача и крилото. Касата носи голямо натоварване и затова дебелината на стоманата в нея е повече, отколкото в рамката на крилото. Касите на съвременните модели често изработват защитна кухина за заключващия език и щифтове против взлом, напречни греди, които усложняват отварянето на вратата дори ако зломишлениците разбият част от стената.

Крило на входна врата:

Стоманена облицовка и здрави оребрения

Крилото на входната врата се състои от метална рамка, подсилена с здрави оребрения и облечени с метални стоманени листи. Евтините китайски врати, които често биват характеризирани в качеството на временни врати представляват ъглова рамка направена от метални листи с дебелина 1,2мм. Здравата стоманена врата е направена от пресован или подвижен профил, дебелината на нейната обвивка от 1,2мм. Европейските технологии предлагат изработка на врати от много по-тънки листи стомана отколкото руските.

Пълнеж

Стоманените врати се шумо и топлоизолират с различни уплътнители като някой от тях са полистирен и минерална вата.

Обков:

Панти

Пантите играят важна роля в обкова, като те не само трябва да издържат цялата тежест на вратата, но и да се поддават на регулировка, за да не се измени конструкцията на вратата. Най-качествени, но и най-скъпи са скритите регулируеми панти изработени от стомана. Те се различават от останалите панти по това, че тях на практика не можеш да ги срежеш. Монтажът им също е скъп. Понякога сигурността и плавното отваряне и затваряне на вратата за мнозина е напълно достатъчен аргумент в полза на скритите панти.

Дръжка за входна врата

Трябва да бъде здрава и да е изработена от същия материал, от който са изработени и пантите.

Шпионка

Тя може да бъде поставена на вратата на указано от вас място и височина или да бъде поставена по стандарт.

Comments for this post are closed.