6 съвета как да почистите блиндираната си входна врата

При почистване на вашия дом забравяте ли за вашата блиндирана врата? Нещото, което най-рядко се почиства в домакинството е входната врата. Пренебрегваме я, защото там не се вижда събралия се прах и мръсотия, за разлика от интериорните врати и мебелите, на които обръщаме внимание по-често. Въпреки това, блиндираната входна врата трябва да бъде почиствана, дори да не виждаме замърсяванията, които се натрупват, както и при останалите повърхности.

Ето няколко съвета как лесно да почистите блиндираната врата:

1. Най-важната част е дръжката на вратата. Тя трябва да бъде почиствана най-често, защото допирът ни с нея е всекидневен. Използвайте антибактериални продукти или специални спрейове, дори и мокрите кърпички могат да ви бъдат полезни. След това подсушете с чиста кърпа.

2. Следва рамката на самата врата. В горния ѝ край се събира най-голямо количество прах. С леко влажна кърпа едно минаване ще бъде достатъчно, за да се обере насъбралата се мръсотия. Самата рамка се почиства по цялото протежение. Там има доста отпечатъци и пръсти, които се почистват с препарат или може да направите сапунена вода. Навлажнявате леко кърпата и след това подсушавате.

3. При наличие на дървена или лакирана врата най-добре е да се използват препарати, подходящи за такава повърхност. Също така е добре да имат полиращо действие. При почистване следвайте посоката на самия лак.

pochistvashti materiali

4. Боядисаните врати могат да бъдат почистени с навлажнена кърпа и почистваш спрей. Блиндираната врата се забърсва отгоре надолу, като се почистват всички вдлъбнатини много добре.

5. След като почистите вашата входна врата, препоръчително е да минете и със суха кърпа, за да сте сигурни, че няма да останат петна или пръсти.

6. Хубаво е един път месечно да намаслявате всяка панта. Така вратата ще издържи по-дълго време и вие няма да чувате неприятния звук от скърцане.

Краен резултат

Следвайки нашите съвети, вашата външна врата винаги ще бъде блестяща, ще изглежда добре, ще бъде чиста и ще има вида на току-що излязла от магазина за врати. Вашият дом ще е по-свеж, чист и доста по-уютен. Надяваме се да сме ви били полезни. И не забравяйте да почиствате вашата входна врата.

Comments for this post are closed.