Рулетки, линии

Препоръчителни размери за строителен отвор на входни и вътрешни врати

Най-важното за един перфектен монтаж е да бъдат спазени препоръките за размери на зида. Без значение дали ще използвате услугите на някоя професионална фирма или сами сте решили да монтирате, е необходимо първо да се изгради точният строителен отвор. Така процесът ще приключи бързо, лесно и без никакви усложнения и вие ще можете да се наслаждавате на новите си врати.

Вземане на размери на строителни отвори

Ако вече сте взели решението да се справите сами с всичко и не желаете да бъдете посещавани от техническо лице, то тогава на първо място трябва да вземете правилните размери. Когато апартаментът е нов или пък старите дървени входни врати са свалени, със сигурност тази процедура ще ви бъде лесна. Ще ви трябват точните размери на височина, ширина и дебелина на стената, където ще легне касата. Добре е да премерите на три различни места, за да сте убедени, че няма отклонения по зида.

В случай, че все още не сте махнали старите врати, поставете метъра от средата на единия перваз до средата на другия и премерете отново дължината и ширината на зида. Останалата част по процеса е същата като при горния вариант. Всичко това е необходимо да се извърши по този определен начин, тъй като от размерите ви зависят цените на вратите и това да получите правилните габарити на избраните от вас модели външни и вътрешни врати.

Размери на строителния отвор

След като вече сте премерили, важно е да знаете и по какви размери да направите чистия строителен отвор. Ако вашите не съвпадат със стандартните изисквания:

  • Метални врати:

   Тук габаритите, в които се предлагат моделите към тези серии са следните: 86/197, 90/197 и 96/200см, а необходимият строителен отвор за монтаж трябва да е с по 2см повече от всичките страни, т.е.: 90/199, 94/199 и 100/202см.

  • Блиндирани врати:

   Размерите на вратите при тези модели биват: 86/197 и 90/200см. Тук оставяте с по 3см повече отвор пак от всичките страни: 92/200 и 96/203см.

  • Интериорни врати:

   При вътрешните врати е добре строителният отвор да бъде направен на кръгло число на ширина: 70, 80, 90см, а на височина 203см.

Спазвайки тези препоръки, Вие можете да бъдете спокойни, че няма да сгрешите.

Comments for this post are closed.